Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csirkemájból milyen tölteléket lehet készíteni rántott palacsintába? fórum

Csirkemájból milyen tölteléket lehet készíteni rántott palacsintába? (tudásbázis)


28. 4b6a2525df (válaszként erre: 24. - Pávakisasszony)
2012. ápr. 18. 11:41
hát ezt azért találtam igy ki, mert héjába főtt krumplim volt, eredetileg más köretet szántam, igy pont jól összetartotta a főtt krumplit:)
27. 4b6a2525df (válaszként erre: 25. - Pávakisasszony)
2012. ápr. 18. 11:39
hú ez tök jól hangzik:)
2012. ápr. 17. 14:28
nya, fokhagyma, persze. kihagytam. kell bele az is ;)
2012. ápr. 17. 14:27
na, meg is van. hagymát megdinszteltem, rá a májat. só, bors, majoránna. összefőztem, fél óra kellett neki kb. a levét szépen elfőtte. összetörtem villával. mivel volt, belenyomtam két főtt tojást. és, ami fontos: egy jó púpos ek. mustárt. az állaga pont jó. se nem híg, se nem száraz. finom is a mustártól. nem az a tipikus máj íz, hanem olyan palacsintába való, ha értitek :) próbáljátok ki, megéri ;) még bepanírozom és isteni vacsink lesz. mellé mi más lehetne, mint a lisztes sült krumpli.
24. Pávakisasszony (válaszként erre: 23. - 4b6a2525df)
2012. ápr. 17. 11:26
nem lesz túl kemény rajta? mert ha tovább sül kicsit a liszttel, némelyik jó munkás :D
23. 4b6a2525df (válaszként erre: 20. - Pávakisasszony)
2012. ápr. 17. 11:13
én ezt egyszer kukorica darával próbáltam ki, mert egyben halat sütöttem és azt lisztes kukoricadarával szoktam, és "brahiból a hasábburgonyát is megforgattam benne, tök jó rogpogós lett:)
22. Pávakisasszony (válaszként erre: 21. - C6973617d3)
2012. ápr. 17. 10:32
úgy igaz :) örülök, hogy újat tudtam mondani :D
21. c6973617d3 (válaszként erre: 20. - Pávakisasszony)
2012. ápr. 17. 10:25
Köszönöm, hogy leírtad, erről még nem hallottam, pedig nem ma kezdtem a főzőcskézést, no jó pap is holtig tanul...
20. Pávakisasszony (válaszként erre: 18. - C6973617d3)
2012. ápr. 17. 10:23
megpucolom a krumplit. még egészben felitatom róla a vizet papírtörlővel, ha sietek. ha nem, megszárad magától is :D aztán felhasábozom, lisztbe forgatom, nem ragad rá sok, de nem is kell. úgy sütöm ki, jó forró olajban. összeragad egybe (olajsütőben), de könnyen szétjön. valami isteni ropogósra tud sülni. egyszer kipróbálod, aztán csak úgy csinálod! én rászánom azt a plusz 2 percet, bizony :D megéri
19. Pávakisasszony (válaszként erre: 15. - A93ca9f1c5)
2012. ápr. 17. 10:21
Na ja. Én nem vagyok túl interkontinentális, általában keveredek, franciának francia a párizsi panír is, nekem ennyit tesz a francia konyha :D
18. c6973617d3 (válaszként erre: 17. - Pávakisasszony)
2012. ápr. 17. 10:21
Lisztezős megoldás? :) mesélj...
17. Pávakisasszony (válaszként erre: 13. - A93ca9f1c5)
2012. ápr. 17. 10:20
Koszolni :D találékony ige :D Olyasvalamit jelent ez, mint amikor már nincs kedved a hagyományos kajához, uncsi, vagy csak új ízre vágysz, aztán kettőt keresztezel, és voila, kész az isteni recept :D én egyszerű sült krumplival is voltam már így, egyszer kipróbáltam a lisztezős megoldást, azóta a párom csak olyat tud elképzelni :D a mezei sültkrumpli, mint olyan, megszűnt létezni. Úgyhogy néha jó is ez a koszolás :D
16. c6973617d3 (válaszként erre: 12. - Pávakisasszony)
2012. ápr. 17. 10:19
Ha túl hígnak találod mehet bele pici zsemlemorzsa is, attól sűrűbb krém lesz
15. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 10. - Pávakisasszony)
2012. ápr. 17. 10:18
Én a francia kajákra vagyok rámozdulva mostanában. :)
2012. ápr. 17. 10:17
Hagymát pici olajon megpárolom, májat késsel elkaparom,+1-2 tojás, búzadara, petrezselyemzöld ebből finom májas töltelék lesz,fűszer pedig só,bors, delikát
13. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 9. - Pávakisasszony)
2012. ápr. 17. 10:17
Csak ügyesen, biztos finom lesz. Én is szoktam "koszolni". :D
12. Pávakisasszony (válaszként erre: 11. - C6973617d3)
2012. ápr. 17. 10:16
Hm. én múltkor a gombába tettem, egy kanállal csak, de tényleg beválik az is! Lehet, a májnál is jó lesz. Valahogy ez eszembe se jutott.
2012. ápr. 17. 10:14
Ha búzadarát tesztek a töltelékbe,majd egy kevés ideig állni hagyjátok,akkor tökéletes lesz a tölteléknem kellpörköltet készíteni.
10. Pávakisasszony (válaszként erre: 8. - A93ca9f1c5)
2012. ápr. 17. 10:13
Én meg pirospaprika nélkül, ma nem kívánok túl magyaros dolgokat :D Resztelt májnak indul... a vége meg majd kiderül, mi lesz :D
9. Pávakisasszony (válaszként erre: 7. - A93ca9f1c5)
2012. ápr. 17. 10:11
Ahan. Úgy terveztem, hogy a tölteléket feltekerem, először két széle be, aztán fel, megtűzni meg szoktam, bepanírozom, mert ma nagyon ráérek :D és aztán olajon megsütöm, csak a panír végett.
8. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 4. - 4b6a2525df)
2012. ápr. 17. 10:11

Így gondoltam igen, pörköltnek. :)

Mint a darált húst. :)

7. a93ca9f1c5 (válaszként erre: 3. - Pávakisasszony)
2012. ápr. 17. 10:10
Én nem használnék botmixert, inkább villával törném össze, így nem lenne annyira pürés, és ki sem folyna. Szerintem nem fog kiesni belőle a cucc, ha szépen tekered/ hajtod össze. Sütőbe is berakod? :)
6. Pávakisasszony (válaszként erre: 4. - 4b6a2525df)
2012. ápr. 17. 10:08
Na, ez már közelít az elképzelésem felé ;) Darálóm nincs, de egy villa is megteszi, bizonyára.
2012. ápr. 17. 10:08
Na egyszerre jár az agyunk:)
2012. ápr. 17. 10:07

Osztom az előttem leirtakat, annyiban módosítva, hogy én pörköltet csinálnék bekőle, majd ledarálnám húsdarálón.

Nem vicc.

Ha pépesíted, akor nagyon folyós lesz, vagy nagyon száraz (ha a pörköltlét leöntöd róla)

Persze ezt csak gondolom, de még nem csináltam, viszont tetszik az ötlet.


Én még reszelnék bele 1-2 kemény tojást, mert a májnak elég jellegzetes ize van, ezzel lehetne "könnyíteni rajta.

3. Pávakisasszony (válaszként erre: 2. - A93ca9f1c5)
2012. ápr. 17. 10:05
:) Arra gondoltam, a gomba kivételével összerottyantanám ezekkel, csak az állagában nem vagyok biztos. Olyanra gondoltam, mint a mirelit hortobágyi, az is ilyen pürésebb valami. Botmixerrel essek neki? :) Meg van kimaradt főtt tojásom estéről, azt is jó lenne beledolgozni, kicsit összetartaná.
2012. ápr. 17. 10:02
Gombával, hagymával, rozmaringgal, vagy majoránnával ízesíteném.
2012. ápr. 17. 09:57
Csirkemájból milyen tölteléket lehet készíteni rántott palacsintába? :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook