Hogyan készül a legegyszerűbb hókifli mák töltelékkel? (beszélgetés)
50dkg liszt
20dkg margarin
10dkg porcukor
5cl tej
0,25dkg só
2dkg élesztő
1 tojás
1 vaníliás cukor
15dkg darált dió
6dkg cukor
15g méz
1 citrom
0,5dl víz
elkészítés:
lisztet margarint porcukort csipet sót összemorzsoljuk .élesztőt tejet tojást hozzáadjuk és az egészet összegyúrjuk . 0,5 cm vastagra nyújtjuk pogácsa szaggatóval kiszúrjuk vagy három szögeket vágunk.
töltelék:diót mazsolát 1 citrom reszelt héját összekeverünk egy tálba .cukrot mézet a vízzel felforraljuk ,ha kihűl a a dióhoz keverjük .
a tésztára kis halmokat teszünk és feltekerjük kifli alakot formázunk .sütő lemezre téve 10 perc alatt világosra sütjük .melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Máktöltelék: forró tejbe rakod a mákot és a cukrot, egyet forralsz rajta, hagyod kihűlni.
Ez tuti bevált recept :-) És a tésztája is!
40 dkg liszt
25 dkg vaj
1 kis doboz tejföl
vaníliás cukor
porcukor
egy csipet só
töltelék
A lisztet a vajjal, a tejföllel és a sóval a sütés előtti napon gyúrd össze, és tedd be a hűtőbe. A sütés napján nyújtsd ki félujjnyi vastagra, és 8-10 centi átmérőjű köröket szaggass ki belőle. Tegyél minden darabra egy kiskanál tölteléket, majd óvatosan tekerd fel, és nyomkodd le a végét. Előmelegített sütőben süsd meg, és tálaláskor a vaníliás porcukorral szórd meg a tetejét.
Árpibébi:)
Én sem eszem sütiket ,sem semmilyen ch-t nem tolok sose..konkrétan 20 ch alatt élek...DE bazzze sose írnék be egy sütis fórumra ilyen görény hszeket....Ha nem érdekel a hósüti minek szólsz be ide??ha meg érdekel miértnem vagy kedvesebb?????????????
Biztos csinálsz valamit...
Mondjuk edzőteremben vagy egész héten...
Sokan annyit isznak, mint a görény, vagy drogoznak, vagy cigiznek...
Én csak sütizek...
mondhatjuk ugy is....mondjuk attol hogy nem eszem nem szar csak nincs sok ertelme,nem nagyon taplalo es csak "gondot" okoz.
se a fognak se a szervezetnek nem kell nincs ra szuksege minek egyem?
nem a sutire gondoltam hanem az edessegekre.
alapbol nem eszek sutit szoval nem kell mezzel helyettesitenem :D
Nem kötözködésből, de szemét???????
Mi a nem szemét??
bocsi nem tudtam.
en nem eszek szemetet ezert nekem nem kell ilyet csinalni :D
További ajánlott fórumok:
- Mi a legegyszerűbb fogyókúra?
- Varázsoljatok velem! A világ legegyszerűbb dolga...
- Debrecenben hogy jutok el a legegyszerűbben a Nyugati útra a Kossuth tértől?
- Szerintetek melyik a legegyszerűbb és legkönnyebben tanulható idegen nyelv?
- Budakeszi Tescohoz hogy jutok el a legegyszerűbben Bp-ről bkv-val?
- A Keleti pályaudvarról, hogyan lehet a legegyszerűbben eljutni a Nyugati pályaudvarra?