Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A réteslapba, hogy terítitek a tölteléket, úgy minta beiglibe, vagy egy csíkba? fórum

A réteslapba, hogy terítitek a tölteléket, úgy minta beiglibe, vagy egy csíkba? (tudásbázis)


21. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 14. - MODERÁTOR4)
2012. febr. 3. 09:29
Köszönöm szépen!!!!
20. globus (válaszként erre: 14. - MODERÁTOR4)
2012. febr. 2. 22:56
Ezt hány cipóra osztod?
19. Enéh1
2012. febr. 2. 22:55
ha kalocsai rétest cisnálsz akkor kell hozzá palacsinta is és úgy nagyon egyszerű :D
18. globus (válaszként erre: 15. - Zebracsikó)
2012. febr. 2. 22:55
Pffff :) Nekem még az asztalt is tologatnom kell ide-oda, mert olyan kicsi a konyha, így tudom kerülgetni. Szakadozás nem nagy baj, feltekerés után nem látszik. Szépséghiba... na jó, kivéve ha nem 30 cm-es lyuk :)
17. eglar
2012. febr. 2. 22:44

Én szétteríteni szoktam, de úgy, hogy a széleken (a leendő közepét kivéve) kihagyok kb 1,5-2 centit, és azt óvatosan ráhajtom még feltekerés előtt.


Túrós rétesnél célszerű tojássárgával kevert tejfölt is tenni bele,attól lesz jó szaftos, a levesebb (pl. meggy, cseresznye) töltelékek alá érdemes minimális mennyiségű zsemlemorzsát is rászórni a megolajozott tésztára töltés előtt.

16. t.Ili (válaszként erre: 14. - MODERÁTOR4)
2012. febr. 2. 22:20

Ez az igazi! :)

Nekem a készen vett réteslap csak olajfészek :)

15. zebracsikó (válaszként erre: 14. - MODERÁTOR4)
2012. febr. 2. 22:07

egyszer megpróbáltam rétestésztát készíteni, nem lett olyan igazi vékony...szakadozott is.


Most kedvet kaptam ehhez, lehet, rászánom magam...

Köszi a receptet!

14. MODERÁTOR4 (válaszként erre: 11. - 9b10f3d7ff)
2012. febr. 2. 21:39

3 dl hideg víz

60 dkg rétesliszt

1 házi tojás

1 ek ecet

2 ek sertészsír

1 csipetnyi só


A lisztbe keverem a sót majd elmorzsolom a zsírral. Hozzáadom az összes folyékony alkatrészt és rugalmas tésztát gyúrok belőle. Eztán többször odacsapom az asztalra ( ez tényleg sok, anyum szerint legalább 100szor) ügyelve, hogy a csapkodáskor a tészta forduljon egyet. Fél órát pihentetem a paplanok alatt. Ezután lisztezett abroszon körbejárva óvatosan kihúzom a konyhaasztal méretére.

13. gne2 (válaszként erre: 12. - Globus)
2012. febr. 2. 21:29
Én is ugyanígy szoktam! :) Nálunk karácsonykor is rétes van, nem nagyon szeretjük a bejglit.
12. globus (válaszként erre: 10. - Globus)
2012. febr. 2. 21:27
Ja, és nedves konyharuhán kicsit megpuhítom. Olajjal kevert tejföllel megkenem, így kerül rá a töltelék. Könnyen csavarható, fincsiiii :)
11. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 6. - MODERÁTOR4)
2012. febr. 2. 21:26
Leírnád a tuti rétestészta receptjét?
10. globus
2012. febr. 2. 21:26

Én hinteni szoktam mindenfelé.

Pl. túrósnál nem mindegy, hogy belepakolsz csíkba negyed kilót, vagy szórva jóval kevesebb is elég.

Nedvesebb töltelék nem is jó vastagon, elázik az egész.

9. f5848578d5 (válaszként erre: 7. - Murva)
2012. febr. 2. 21:24
Ha először próbálkozol, akkor a csíkba rakott töltelék minden képpen egyszerűbb a feltekeréskor.
2012. febr. 2. 21:19

csíkban az egyik szélére és feltekerem.

Így lesz sokrétegű a "héja"

2012. febr. 2. 21:18
Igen látom ki így,ki úgy,tehát ezzel elrontani nem lehet ,köszönöma válaszokat.
2012. febr. 2. 21:16
Én nagy rétesgyártó voltam egy időben és úgy csináltam, hogy a széthúzott lapon elszórtam a tölteléket. Így amikor feltekertem, akkor jó harapnivalós lett a tekercs.
2012. febr. 2. 21:15

[link]


Most néztem a neten, ki így, ki úgy. A családom szétteríti az összes tölteléket.

2012. febr. 2. 21:13

Minden ízű rétesbe teszek tojással elkevert tejfölt, azt az egész lapra pamacsolom, az ízének megfelelő tölteléket pedig a szélére teszem csíkba és úgy tekerem fel.

De szoktam rétesbatyut is csinálni.

2012. febr. 2. 21:12
Szétterítik a tésztán, és feltekerik.
2012. febr. 2. 21:11
csíkba
2012. febr. 2. 21:10
A réteslapba, hogy terítitek a tölteléket, úgy minta beiglibe, vagy egy csíkba?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook