A bejglibe ki hogyan csinálja a töltelékeket? (tudásbázis)
TV-t nem nézek.
Se családom, se gyerekeim, se szüleim nincsenek.
És én csak egy kényelmes mezei pasi vagyok aki elé mindig oda tették a tányért..-)
Most a 7 szűk esztendő korszakomat élem..-))
Én is csak egy mezei háziasszony vagyok.
Pont ez a lényeg, nem kell hozzá semmi extra tudás vagy végzettség, csak egy kis rutin, egy kis akarat, no meg türelem.
Én se tudtam nagyon sok mindent...anyukám megtanított az alapokra, aztán az elmúlt 20 évben ezt fejlesztettem tovább.
Más sorozatokat néz délutánonként, és sütök és etetem a családomat, akik nagyon hálásak ezért!
Aranyos vagy, de Te tudsz sütni, én meg nem.
nagyon amatőr vagyok, de magad uram ha szolgád nincs.
Láttam a sütis képeidet, én hasonlót se tudnék csinálni.
nagyon klasszak.
ha nem szégyellném magam, már ma neki állnék a receptednek, de még gyűjtöm a lelkierőt.
de köszi mindent...-)
Ezek a mini bejglik isteniek! Ajánlom!
Hagyományos bejglit Gábor a házi pék receptje alapján készítem, ott a töltelék nekem lágy lett, ott is a kekszmorzsa segített a megfelelő állaghoz.
Sütés után fagyasztható mindkettő, így mindig lesz bejglid, ha rákívánsz!
Szeretettel látlak a sütis naplómban, ott látható, hogy miket mókolok össze a kis konyhámban sütés-főzés címszóval.
Éppen most sült ki egy tepsinyi diós kalács! Még forró! :)
Szép, hatalmasra feljöttek és puha, levegősek!
Az egyik mindjárt megy is ajándékba - csak hűljön kicsit! :)
Nálunk is mindig kalács volt bejgli helyett!
A családi szótárban ez nevezzük bejglinek! :)
Én (anyai hagyatékként) a mákot tejben, a diót cukros vízben főzöm.
A mákhoz, közvetlen a tésztára felkenés előtt kicsi grízt, a dióhoz zsemlemorzsát (kekszmorzsát) teszek, hogy felszívja a fölösleges nedvességet...
A mákosba járnak még meggy dzsem pöttyök is a felkenés után...
köszönöm a receptet,nagyon ígéretesnek néz ki, a napokba kipróbálom mert elfogyott az utolsó beiglim..-)
Mákom meg van dögivel..-)
Ez nagyon tuti finom töltelék és az állaga is tökéletes. Karácsonyra sütöttem, isteni!
Szeretném kérdezni, hogy pl. a bejglibe ki hogy csinálja a tölteléket????
Főzitek? Ha igen, raktok hozzá grízt, zsemlemorzsát vagy valamit?
Csak úgy, cukrosan szórjátok?
Tesztek bele lekvárt? Más egyebet?
Kíváncsi lennék rá!!!
Köszönöm!!!
További ajánlott fórumok:
- Hé, pasik, tudtok Ti szeretni? És ha igen, hogyan csinaljátok?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Ki, hogyan csinálja a nagytakarítást?
- Hogyan csináljak jó nőt magamból? Hogyan küzjem le az önbizalomhiányomat?
- Mit csináljak? Hogyan segítsek?
- Nem tudja valaki hogy csinálják a csirkemájas tölteléket a csirkemájas táskába?( fornetti, princess, ...)