Mit csináljak a finom, de darabokra esett tortámmal? Tölteléknek felhasználjam? (tudásbázis)
Én is somlóit csinálok , ha nem sikerül a piskóta :))
Hozzávalók:
* A piskótához:
* 6 tojás
* 6 csapott evőkanál cukor
* 6 csapott evőkanál liszt
* 1/4 csomag sütőpor
* 10 dkg ét tortabevonó
* 1 csomag csokoládés pudingpor
* tej
* cukor
* rumaroma
* tejszínhab
Elkészítés:
Először sütök egy piskótát: a tojásokat kettéválasztom, a tojássárgáját a 6 kanál kristálycukorral jó habosra kikavarom, közben a 6 evőkanál lisztet öszekeverem egy kissebb tálban a sütőporral. Ezután felverem a tojásfehérjét, a kikavart tojássárgához öntöm, és körkörös mozdulatokkal összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, de úgy nem egyszerre, hanem három-négy adagban keverem hozzá. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, előmelegített forró sütőbe teszem 3 percre, hogy hirtelen feljöjjön a tészta, és 3 perc után középső fokozatra mérsékelem a sütőt /ez nagyon fontos/.
Ezalatt elkészítem az öntetet: a csokipudingot megfőzöm a csomagoláson leírtak szerint, félreteszem hűlni. Közben gőzfürdőn felolvasztjom a tortabevonót, és a gőzfürdőről levéve hozzákeverem a csokipudingot és egy kevés rumot. Ha túl sűrű, tejet öntünk hozzá.
A kihűlt piskótát kis kockákra vágom, tálkákba teszem, és az elkészített öntettel leöntöm, a tetejére tejszínhabot teszek. Aki szereti, rumos tejbe áztatott mazsolát is szórhat rá.
Azt a titkot elárulom, ha bármikor tortát készítesz, akár sütöd, akár megvásárolod, hogy mindig az alja a teteje, abba bele tud kapaszkodni a krém, míg a felső, sima felébe nem, az ledobja magáról... Ha megvásárolod, amikor lehúzod róla a papírt, akkor is a sima, lisztes fele lesz az alja, és a volt papíros oldala lesz a teteje is...
Ugyanígy járunk el sütésnél is...
Köszi az ötletet!!! Megmentettetek!!
A citromos öntetet is megnézem.
Tényleg, nagyon köszi!! Pedig már kezdtem a plafonon lenni, hogy ekkora béna hogy lehetek.
Nekem még nem volt rajta krém,úgy esett szét. A krémet holnap akartam elkészíteni rá, most csak a tésztát, hogy előbbre legyek ezzel is.
De jó lesz, mert felkockázom és somlói lesz. És most is előbbre vagyok, mert holnap csinálom az öntetet. :)
Nézegettem a nete, hogy általában a somlói az fehér tészta, csokiöntettel.
De ha csokis tésztám van, milyen lehet vanília öntettel? + tejszínhab??
szia! én is pont ma jártam úgy, hogy kiesett a kezemből a citromos álomtorta és fejre esett....
én felfordítottam a tortaformát, és mivel ennek a tortának csak az alja tészta a többi krém, így visszamertem bele amit tudtam, újrasimítottam,kidiszítettem és várom hogy összeálljon:-)))
te milyen tortát sütöttél? miért esett darabjaira?
Készítettem egy nagyon finom kis tortát, csak teljesen darabjaira esett, esély sincs arra hogy ebből torta lesz.
Mit kezdjek vele? Mivel keverjem?
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?