Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Májgaluskaleves bográcsban recept

Májgaluskaleves bográcsban recept

Elkészítési idő 60 perc

A Májgaluskaleves bográcsban hozzávalói:
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
4 evőkanál étolaj
1-1 kiskanál ételízesítő és só
1 kiskanál csípős fűszerpaprika
A májgombóchoz: 1 db zsemle
20 dkg csirkemáj
1 db tojás
2 evőkanál finom liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
1-1 mokkáskanál só és majoránna
csipetnyi őrölt fekete bors
A tetejére: fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld.


A Májgaluskaleves bográcsban elkészítési módja:
A leveshez való összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a sárgarépát és a petrezselymet félkarikára szeleteljük, Bográcsban az olajon, közepes tűzön a hagymát a petrezselyem felével együtt megfuttatjuk, majd egy jó evőkanálnyit kiveszünk belőle a májgombóchoz. A bográcsban maradókhoz a zöldséget hozzáadjuk, és kevergetve 1-2 percig pirítjuk vigyázva, nehogy megégjen. Ekkor vízzel fölöntjük és nagy lángon fölforraljuk. Megsózzuk, ételízesítővel és paprikafűszerrel ízesítjük és kis lángon puhára főzzük. Közben a zsemlét beáztatjuk, kifacsarjuk, és a májjal (akár a szívvel együtt is) ledaráljuk. A tojást, a zsemlemorzsát és a lisztet hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, és ízesítjük a félretett hagymás petrezselyemmel.Ha a massza lágy szabályos gombócokat nem lehet belőle formázni, - viszont főzés után is ó puha marad. Ezért két vízbe mártott kiskanál segítségével formázva szaggatjuk a puha zöldséghez. Közepes tűz felett kb. 5 percig főzzük, végül a maradék petrezselyemmel behintve tálaljuk


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A májgaluskaleves bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook