Lucskoskáposzta fűszeresen. recept
70 perc
A Lucskoskáposzta fűszeresen. hozzávalói:
30-35 dkg
füstölt sertéstarja
1 kg
káposzta
1 db
tejföl
1-1 csokor rozmaring és kapor
2-3 szál lestyán szárral együtt
1-2 db
zöldpaprika,1 db
chili-paprika
1 db
erőleveskocka (húsleveskocka)
Fél citrom lehajazva
gerezdekre szedve
Ízlés szerint szemes fekete bors
köménymag
só.
A Lucskoskáposzta fűszeresen. elkészítési módja:
A húst kockára vágjuk, a káposztát szélesebben felszeleteljük, majd felaprítjuk.A húst és a káposztát egymásra rétegezzük úgy, hogy közé tesszük a felszeletelt zöldpaprikát, a chili-paprikát, a citromgerezdeket és a zöldfűszereket is. Most rámorzsoljuk az erőleveskockát. Annyi vizet öntünk alá, hogy teljesen ellepje. Ha a hús már félig megfőtt, akkor ízesítjük köménymaggal, szemes borssal, sóval és készre főzzük. Tálaláskor friss kenyeret és hideg tejfölt kínálunk hozzá.Ha még pikánsabban akarjuk elkészíteni, akkor a szemes bors helyett félfövéskor morzsolt borsikafüvet szórjunk rá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. máj. 13. 20:07
A lucskoskáposzta fűszeresen. elkészítési módja és hozzávalói.