Kesudiós édesség recept

30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 tojássárgája
12 dkg porcukor
12 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
töltelékhez:
3 tojásfehérje
8 dkg porcukor
5 dkg darált kesudió
2 evőkanál méz
A Kesudiós édesség elkészítési módja:
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a porcukorral és a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal; hozzámorzsoljuk a margarint. Az összegyúrt tésztát 5 mm vastagságúra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk és kikent tepsibe tesszük. A tojásfehérjékből és a porcukorból habot verünk, amit habzsákba segítségével és a háromszögek köré nyomjuk. A mézzel elkevert kesudiót a háromszögekre tesszük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. márc. 2. 18:58
A kesudiós édesség elkészítési módja és hozzávalói.