Házias májgombócleves recept
90 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Házias májgombócleves hozzávalói:
a leveshez:
60 dkg csirkeszárny
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
fél db zellergumó
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, friss petrezselyemlevél
a májgombóchoz:
2 db zsemle
30 dkg csirkemáj
2 db tojás
3 ek. liszt
3 ek. zsemlemorzsa
patikasó, őrölt bors
A Házias májgombócleves elkészítési módja:
A levest a megtisztított, felszeletelt zöldségekből és a többi a hozzávalóiból kb. 1 óra alatt megfőztem. Közben a májgombóchoz a vízben áztatott és kinyomkodott zsemlét, a késsel lekapart csirkemájat, a tojást és a fűszereket alaposan összedolgoztam, majd kisebb gombócokat formáztam belőle. A gombócokat sóval és borssal fűszerezett, bőséges vízben kb. 20 perc alatt kifőztem. A levest leszűrtem és a megfőtt gombócokkal tálaltam. Frissen vágott petrezselyemmel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 19. 11:03
A házias májgombócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.