Kakukkfüves gombakrémleves recept
40 perc
Szénhidrátszegény
A Kakukkfüves gombakrémleves hozzávalói:
30 dkg gomba
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
2 ek. liszt
2 ágacska kakukkfű
1 dl száraz fehérbor
2 ek. étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemlevél
A Kakukkfüves gombakrémleves elkészítési módja:
A megtisztított gombát kisebb darabokra vágtam. Az apróra vágott vöröshagymát olajon pirítani kezdtem, majd a zúzott fokhagymát is hozzáadva megpároltam. Hozzáadtam a felszeletelt gombát, kis ideig pirítottam, fűszereztem, és a kakukkfüvet is hozzáadtam. Majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel és az 1 dl borral. Ezután kb. 20 percig főztem. Amikor a gomba már puhult botmixerrel pürésítettem. Hozzáadtam a liszttel elkevert tejszínt és készre forraltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 10. 11:55
A kakukkfüves gombakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.