Sajtszószos pulykamell recept





50 dkg pulykamellfilé
4 dkg vaj,
1 db kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. étkezési keményítő
2 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt szerecsendió
A Sajtszószos pulykamell elkészítési módja:
A felszeletelt húst megsóztam, megborsoztam és kicsit állni hagytam. Közben a finomra felvágott vörös- és fokhagymát a vajon megpároltam, fűszereztem. Fokozatosan felöntöttem kevés vízzel. Ha felforrt, a tejszínnel simára kevert keményítő és a reszelt sajt hozzáadásával krémesre főztem. Az előkészített húst kevés olajon mindkét oldaláról szép pirosra sütöttem, majd a mártással nyakon öntve tálaltam. Rizzsel vagy burgonyával körítve tálalható.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 9. 10:50
A sajtszószos pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.