Fokhagymás morzsás sült hal recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Fokhagymás morzsás sült hal hozzávalói:
50 dkg halfilé
7 dkg panírmorzsa
2 ek. reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
1 tk. kakukkfű
1 tk. rozmaring
1 db citrom
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, olívaolaj
A Fokhagymás morzsás sült hal elkészítési módja:
A morzsát a parmezánnal, a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a citrom reszelt héjával, a zúzott fokhagymával és két ek. olívaolajjal elkevertem. A halfiléket sóztam, borsoztam, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam. A szeleteken egyenlően elosztottam a fűszeres zsemlemorzsát, megspricceltem kevés olívaolajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a zsemlemorzsás réteg piros, ropogós nem lett (kb. 15 perc).
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 7. 12:15
A fokhagymás morzsás sült hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.