Körtés-kakaós kevert süti recept


30 dkg félgrízes liszt
20 dkg cukor
5 dkg kakaó
4 db tojás
3 db körte
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
1 zacsi sütőpor
2 kk. fahéj
1 zacsi vaníliás cukor
1 csipet patikasó
A Körtés-kakaós kevert süti elkészítési módja:
Géppel a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verettem. Fokozatosan hozzáadtam a cukor felét. A másik felével kikevertem a tojások sárgáját, majd hozzádolgoztam a tejet, az olajat, és adagonként a habhoz adtam. A lisztet elvegyítettem a sütőporral meg a kakaóval, majd ezt is a masszához forgattam. Egyneművé dolgoztam és beleraktam a megpucolt és kis darabokra vágott, fahéjjal és vaníliás cukorral megszórt körtét is. A masszát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengettem és 170 C fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütöttem (tűpróba!).
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 5. 17:24
A körtés-kakaós kevert süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.