Csirkés rakott krumpli recept


2 db csirkemellfilé
80 dkg krumpli
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
2 db közepes sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
étolaj, vaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Csirkés rakott krumpli elkészítési módja:
A megmosott krumplit héjában, sós vízben kb. 25 percig főztem. Megpucoltam, majd amikor kihűlt, felkarikáztam. A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a felkarikázott répát és két-három percig pároltam. A csirkemellet vékony szeletekre vágtam, fűszereztem, majd kevés olajon mindkét oldalukat pár percig elősütöttem. A hozzávalókat ízlés szerint vajjal kikent tepsibe rétegeztem. A középső rétegre zúzott fokhagymával, sóval, borssal összekevert tejfölt kentem és a maradékkal befedtem. A tetejét pedig megszórtam reszelt sajttal. 180 C fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöttem. Akkor vettem ki, amikor a teteje szép pirosra sült.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 3. 11:18
A csirkés rakott krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.