Rakott zöldség recept


40 dkg kelkáposzta
20 dkg sárgarépa
10 dkg gyökér
10 dkg karalábé
20 dkg pulykasonka
2 dl joghurt
3 dkg reszelt sajt
1 db tojás
2 dkg margarin
patikasó, őrölt kömény, ételízesítő, petrezselyem
A Rakott zöldség elkészítési módja:
A káposztát legyalultam, és kevés sóval átgyúrtam. A többi zöldséget felkarikáztam. A sonkaszeleteket kockára vágtam. Egy hőálló edényt kikentem margarinnal, beleraktam a káposzta felét, amit kicsavartam előtte, rátettem a többi zöldséget és a sonkát. Betakartam a káposzta másik felével. 1,5 deci vízben elkevertem 1 teáskanál ételízesítőt, késhegynyi őrölt köményt és a zöldségekre öntöttem. Az edényt lefedtem, és közepes hőmérsékleten fél óráig pároltam. A fedőt levettem, a maradék levet elpárologtattam, majd tojással, reszelt sajttal elkevert joghurtot locsoltam a tetejére. Visszatettem a sütőbe és rápirítottam. Tálaláskor petrezselyemmel díszítettem. Sonka helyett más felvágott is használható, de a sonka vagy felvágott nélkül is finom.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 30. 15:21
A rakott zöldség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.