Kelpogácsa recept
80 perc
A Kelpogácsa hozzávalói:
50 dkg kelkáposzta
20 dkg krinolin (vagy virsli)
1 db zsemle
2 db tojás
1 dl tejföl
tej
zsemlemorzsa
patikasó, őrölt színes bors
A Kelpogácsa elkészítési módja:
A cikkekre vágott kelkáposztát enyhén sós vízben puhára főztem és leszűrtem. Amikor kihűlt, a krinolinnal és a tejben áztatott zsemlével együtt ledaráltam. Megsóztam, borsoztam, a tojást és a tejfölt belekevertem és lapos pogácsákat formáltam belőle. Zsemlemorzsába forgattam, kiolajozott tepsibe tettem, és 180 C fokon sütőben megsütöttem. De lehet forró olajban, lábasban is ropogósra sütni.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 28. 18:56
A kelpogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.