Palócleves recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Palócleves hozzávalói:
30 dkg sertéshús
20 dkg burgonya
20 dkg zöldbab
2 ek. étolaj
5 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg sárgarépa
3 dkg gyökér
1 dl tejföl
2 dkg liszt
ecet
ízlés szerint: patikasó, fűszerpaprika
A Palócleves elkészítési módja:
A húst, a burgonyát, zöldségeket kockákra vágtam. A zöldbabot 2 centis darabokra vágtam és kevés sós vízben puhára főztem. Az olajon megfonnyasztottam az apróra vágott hagymát, rászórtam a pirospaprikát, pici vizet tettem rá és a húst puhára pároltam rajta. Zsírjára sütve megsóztam, fokhagymával ízesítettem és beletettem a burgonyát, zöldséget. Felöntöttem vízzel és lassan puhára főztem. Beletettem a zöldbabot és tejfölös habarással besűrítettem, és készre főztem. Kevés ecettel ízesítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 22. 18:48
A palócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.