Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Csirkés-sajtkrémes palacsinta recept

Csirkés-sajtkrémes palacsinta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Csirkés-sajtkrémes palacsinta hozzávalói:
20 dkg liszt
4,5 dl tej
2 db tojás
4 ek. étolaj
1 csipet patikasó

töltelékhez:
3 dkg vaj
fél db csirkemellfilé (vagy sült csirkehús)
2 gerezd fokhagyma
1 kk. kakukkfű
10 dkg zöldfűszeres sajtkrém
aprított zöldfűszerek (pl. petrezselyemzöld, majoránna)


A Csirkés-sajtkrémes palacsinta elkészítési módja:
A palacsintákat az alapanyagokból a hagyományos módon elkészítettem és kisütöttem. A csirkemellet apróra vágtam és egy serpenyőben vajon párolni kezdtem. Megsóztam, megfűszereztem, hozzákevertem a zúzott fokhagymát és legalább 10 percig sütöttem, hogy a hús átsüljön. Ekkor hozzáadtam a fűszeres sajtkrémet, amikor felolvadt, jól összekevertem. A langyosra hűlt töltelékkel megtöltöttem a palacsintákat, feltekertem és tejföllel meglocsolva tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A csirkés-sajtkrémes palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook