Csirkés-sajtkrémes palacsinta recept


20 dkg liszt
4,5 dl tej
2 db tojás
4 ek. étolaj
1 csipet patikasó
töltelékhez:
3 dkg vaj
fél db csirkemellfilé (vagy sült csirkehús)
2 gerezd fokhagyma
1 kk. kakukkfű
10 dkg zöldfűszeres sajtkrém
aprított zöldfűszerek (pl. petrezselyemzöld, majoránna)
A Csirkés-sajtkrémes palacsinta elkészítési módja:
A palacsintákat az alapanyagokból a hagyományos módon elkészítettem és kisütöttem. A csirkemellet apróra vágtam és egy serpenyőben vajon párolni kezdtem. Megsóztam, megfűszereztem, hozzákevertem a zúzott fokhagymát és legalább 10 percig sütöttem, hogy a hús átsüljön. Ekkor hozzáadtam a fűszeres sajtkrémet, amikor felolvadt, jól összekevertem. A langyosra hűlt töltelékkel megtöltöttem a palacsintákat, feltekertem és tejföllel meglocsolva tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 6. 16:56
A csirkés-sajtkrémes palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.