Cseresznyés rétes recept
50 perc
A Cseresznyés rétes hozzávalói:
1 csomag friss, nyújtott rétestészta
80 dkg kimagozott cseresznye
10 dkg vaj
5 dkg darált dió
5 dkg zsemlemorzsa
3 ek. porcukor
őrölt fahéj
+ vaj a kenéshez
porcukor a szóráshoz
A Cseresznyés rétes elkészítési módja:
A tésztát a csomagoláson levő utasítás szerint előkészítettem. A zsemlemorzsát és a diót vajon megpirítottam, hagytam kihűlni, majd óvatosan hozzákevertem a cseresznyét. A töltelék felét a tészta alsó harmadára halmoztam, megszórtam cukorral és fahéjjal, majd a tésztát feltekertem. A maradék töltelékkel még egy rétesrudat készítettem. A tekercseket sütőpapíros tepsibe tetettem, lekentem olvasztott vajjal, majd 190 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütöttem. Ha nem nyáron készítjük, friss gyümölcs helyett használhatunk befőttet is.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. szept. 3. 19:05
A cseresznyés rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.