Rakott édesburgonya paradicsommal recept
40 perc
A Rakott édesburgonya paradicsommal hozzávalói:
5-6 db egyforma édes burgonya
4-5 db lukulusz paradicsom
20 dkg reszelt sajt
1 kanál kacsa zsír, só
A Rakott édesburgonya paradicsommal elkészítési módja:
A burgonyát letisztítom, jól átmosom, és vékony szeletekre vágom, tésztaszűrőbe teszem enyhén besózom. Néha átforgatom, hogy egyformán érje a só. A paradicsom héját leszedem, átmosom, és fél centisre szeletelem. A jénait alját kevés kacsa zsírral kikenem, és rétegezve lerakom a zöldségeket. Burgonyával kezdem, közé reszelt sajtot szórok, és ezzel is fejezem be, majd meglocsolom a maradék zsírral. Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel megsütöm, kb 15 perc. Lehet füstölt, vagy mozzarella sajtot is használni, vagy ezzel készíteni. Egészségetekre!
Nagyobb mennyiség elkészítésénél a sütési idő változhat!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. aug. 30. 17:17
A rakott édesburgonya paradicsommal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.