Olasz zöldbab recept





1 kg friss vagy mélyhűtött zöldbab,
3 db szép nagy paradicsom,
3 gerezd fokhagyma,
3 ek. étolaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
Az Olasz zöldbab elkészítési módja:
A zöldbabot sós vízben megfőztem és lecsurgattam. Az olajat felforrósítottam, a paradicsomokat meghámozva és felszeletelve hozzáadtam, fakanállal szétnyomkodtam. Hozzáadtam a lereszelt fokhagymát és a megfőtt zöldbabot. Megsóztam, megborsoztam és kb. öt percig, időnként rázogatva, kis lángon összeforraltam. Önmagában is finom, de kedvenc feltétünkkel is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 15. 17:40
Az olasz zöldbab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.