Párolt padlizsán, cukkini recept
35 perc
A Párolt padlizsán, cukkini hozzávalói:
1 közepes padlizsán
1 közepes cukkini
2 nagyobb szív paradicsom,
1 kanál kacsa zsír
1 kis fej mogyoró hagyma, 1 gerezd fokhagyma
só, citromlé,friss petrezselyem
A Párolt padlizsán, cukkini elkészítési módja:
A zöldségféléket jól megmossuk, a héját letisztítjuk, majd felkockázzuk, és enyhén besózzuk. A hagymát, és a fokhagymát apró kockára vágjuk. egy serpenyőbe tesszük a kacsazsírt, beletesszük a hagymákat üvegesre pároljuk, majd rátesszük a sózott zöldségféléket, és pároljuk, ha igényli pici vizet öntünk alá. A paradicsom héját leszedjük, cikkekre vágjuk, majd a zöldséghez adjuk, pár csepp citrom is mehet rá, majd amikor roppanós a zöldség, rászórom az apróra vágott petrezselymet, ha kell még sózom. Jó étvágyat!
Rizzsel tálaltam!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. júl. 11. 19:33
A párolt padlizsán, cukkini elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.