Puliszka recept
20 perc
A Puliszka hozzávalói:
15-20 dkg kukorica dara
1 kanál kacsa zsír, vagy vaj, vagy zsír, ki mit szeret
só, víz
A Puliszka elkészítési módja:
Kerámia bevonatú lábosban felteszem a vizet forrni, sót, és kevés zsírral melegítem, majd amikor már majdnem forr, leveszem. Folyamatos keveréssel beleöntöm a kukorica darát, visszateszem, és folyamatos keveréssel megfőzöm. Amikor elválik a lábos falától tányérba öntöm, és hagyom hűlni. Feldarabolom, és a maradék zsiradékon átsütöm, lehet tálalni. A legegyszerűbb köretek egyike. Jó étvágyat!
A legegyszerűbb pohárral mérni a darát, és 2 szer annyi vizet használjunk, én így szokom készíteni.
Ma párolt csirkemellel, és gyümölcsmártással fogyasztottuk!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. júl. 10. 17:23
A puliszka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.