Nyári fejtettbabfőzelék recept


50 dkg kifejtett szemes bab (lehet fagyasztott is),
1 fej reszelt vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
10 dkg sertésbőrke,
2 ek. étolaj,
1 ek. kacsazsír,
2 ek. liszt,
tejföl, almaecet
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika, babérlevél
A Nyári fejtettbabfőzelék elkészítési módja:
A babot a megtisztított, karikákra vágott zöldséggel, a hagymával, babérlevéllel és a feldarabolt bőrkével annyi vízben tettem fel főni, hogy éppen ellepje. Amikor megpuhult, a zsiradékokból és a liszttel készült, pirospaprikával, sóval, borssal ízesített rántással besűrítettem. Tejföllel meglocsolva tálaltam. Aki szereti, pár csepp almaecetet is cseppenthet rá.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 14. 20:06
A nyári fejtettbabfőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.