Pásztortarhonya virslivel recept
60 perc
A Pásztortarhonya virslivel hozzávalói:
1 kg újburgonya,
30 dkg tarhonya,
10 dkg sertésbőrke,
3 pár virsli,
1 szál parasztkolbász,
1 db nagyobb vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
1 db nagyobb paradicsom,
2 ek. étolaj,
1 ek. liba vagy kacsazsír
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika
A Pásztortarhonya virslivel elkészítési módja:
Először megfőztem a bőrkét egy kis lábosban. Megtisztítottam a burgonyát és felkockáztam. A zsiradékokon megpirítottam a felaprított hagymákat. Hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár perc pirítás után beletettem a burgonyát, a fűszereket és hozzáadtam egy pohár vizet. Fedő alatt kis lángon főztem kb. 20 percig. Ekkor hozzáadtam a felszeletelt virsliket, a kolbászt, a bőrkét, elkevertem és a tetejére egyenletesen rászórtam a tarhonyát. Kb. fél liter vízzel felöntöttem, lefedtem és újraforráskor egészen kis lángra állítottam a hőforrást. Onnantól számítva max. 20 perc és elkészült a pásztortarhonya. Tetszőleges savanyúsággal azonnal lehet fogyasztani.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 11. 17:06
A pásztortarhonya virslivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.