Paradicsomos párolt marha recept
120 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Paradicsomos párolt marha hozzávalói:
60 dkg marhanyak,
2 fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 dl vörösbor,
1 kis doboz (70 g) paradicsompüré,
4 ek. étolaj,
liszt
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, babérlevél
A Paradicsomos párolt marha elkészítési módja:
A marhahúst kisebb, ujjnyi vastag szeletekre vágtam, kissé kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, azután lisztbe forgattam. A serpenyőben olajat forrósítottam, a hússzeleteket mindkét oldalukról pár percig elősütöttem, majd kiszedtem a serpenyőből. A visszamaradt olajon megpároltam a felaprított vörös- és a zúzott fokhagymát. Rászórtam 1 evőkanálnyi lisztet, felöntöttem 2 dl vízzel. Hozzáadtam a paradicsompürét, babérlevelet és a vörösbort. Visszatettem bele az elősütött húst és kis lángon, fedő alatt pároltam, amíg meg nem puhult. Ha kellett az elfőtt vizet pótoltam. A végén levettem a fedőt és sűrűre főztem a szaftját. Kedvenc kifőtt tésztánkkal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 10. 19:41
A paradicsomos párolt marha elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.