Mozzarellás rakott kel recept
50 perc
A Mozzarellás rakott kel hozzávalói:
60 dkg kelkáposzta
15 dkg rizs
2 zacskó mozzarella sajt
1 kanál kacsa zsír
fél piros kaliforniai paprika,
só, majoránna, 2 dl tejföl 12%
A Mozzarellás rakott kel elkészítési módja:
Megmossuk, felszeleteljük, és megfőzzük a kelkáposztát a majoránnával, kevés sót tegyünk a főző vízbe. A rizst átmosom, sós vízben megfőzöm. Kisméretű tepsit kibélelek sütőpapírral, majd megkenem kevés kacsazsírral, alulra kerül 1 réteg kelkáposzta, erre a főtt rizs, majd az 1 cm vastagságra vágott sajtot teszem rá, és az apró kockára vágott kaliforniai paprikával megszórom, majd rizs, és a maradék kelkáposzta. Picit átmelegítem a kacsazsírt összekeverem a tejföllel, és rákanalazom a rakott finomságra, és előmelegített sütőben 200 fokon légkeveréssel átsütöm.20 perc Jó étvágyat!
Hús helyett sajttal is nagyon ízletes!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. júl. 23. 16:43
A mozzarellás rakott kel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.