Parmezános karfiolkrémleves recept


70 dkg karfiol
1 db közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,2 l tej
5 dkg parmezán
1 ek. napraforgóolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, reszelt szerecsendió
A Parmezános karfiolkrémleves elkészítési módja:
A hagymát apró kockákra vágtam és a fokhagymával együtt olajon puhára pároltam. Hozzáadtam a megtisztított és rózsáira szedett karfiolt, ráöntöttem a tejet, megsóztam és fedő alatt puhára főztem. Amikor a zöldség megpuhult, botmixerrel pürésítettem. (ha sűrű, tejet adhatunk még hozzá). Reszelt szerecsendióval fűszereztem és hozzászórtam a reszelt parmezánt. Tálalás előtt a tetejére frissen őrölt borsot szórtam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 1. 11:26
A parmezános karfiolkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.