Kedvenc tejszínes spenótom recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kedvenc tejszínes spenótom hozzávalói:
0,5 kg mirelit spenót
4 gerezd fokhagyma
250 ml tejszín
2 ek étolaj
1 ek. liszt
2 db főtt tojás
2 pár virsli
2 db főtt krumpli
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehér bors
A Kedvenc tejszínes spenótom elkészítési módja:
A mirelit spenótot kiolvasztottam és lecsöpögtettem. Közepes lábosban étolajat hevítettem, majd hozzáadtam a fokhagymanyomóval összezúzott fokhagymát. Ha nincs fokhagymanyomónk, zúzzuk össze kés lapjával és vágjuk apróra vagy reszeljük le. Mielőtt a fokhagyma elkezdett színesedni hozzáadtam a lisztet, jól elkevertem, hozzáadtam a spenótot, majd felöntöttem a tejszínnel és összeforraltam. Botmixerrel összeturmixoltam, közben sóztam, borsoztam. Visszatettem a tűzhelyre, és néha átkavarva tovább főztem amíg besűrűsödött kicsit a főzelék. Ha sűrű lenne kevés tejjel vagy vízzel hígíthatjuk. Forrón tálaljuk. Én főtt krumplival, főtt tojással és virslivel szeretem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 4. 18:45
A kedvenc tejszínes spenótom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.