Könnyű epres-túrós süti recept
70 perc
A Könnyű epres-túrós süti hozzávalói:
12 ek. tönköly búzaliszt,
2 ek. rizsliszt,
10 ek. cukor,
2 zacsi vaníliás cukor,
1 zacsi sütőpor,
10 dkg margarin,
6 db tojás,
50 dkg túró,
10 ek. 20%-os tejföl,
1 db biocitrom héja,
50 dkg eper (lehet fagyasztott is)
csipetnyi patikasó
A Könnyű epres-túrós süti elkészítési módja:
A megmosott friss epret kicsumáztam, félbevágtam, aztán félretettem. Géppel a margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra kevertettem. Egyenként hozzáadtam a tojásokat, majd beleadagoltam a sóval, sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt. Hozzáreszeltem a citromhéjat, belemorzsoltam a túrót és fakanállal lazán elkevertem. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és tetejét kirakosgattam félbevágott eperszemekkel. 190 C fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt sül meg (tűpróba).
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 22. 21:38
A könnyű epres-túrós süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.