Kolbászos, paradicsomos penne recept


50 dkg penne durumtészta,
40 dkg hámozott paradicsom (konzerv),
1 pár sütni való kolbász,
10 dkg reszelt sajt,
3 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz vörösbor,
2 ek. olívaolaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, oregánó, bazsalikom
A Kolbászos, paradicsomos penne elkészítési módja:
Egy lábasban az olívaolajon kissé megpirítottam a felszeletelt fokhagymát. Rátettem a felkarikázott kolbászt és pár percig sütöttem. Hozzáadtam a paradicsomot és a vörösbort, sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval ízesítettem és kis lángon kb. 15 percig pároltam, közben többször megkevergettem. A pennét enyhén sós vízben megfőztem, leszűrtem, aztán összeforgattam a szósszal. A tetejét megszórtam reszelt sajttal, majd bazsalikommal díszítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 19. 20:06
A kolbászos, paradicsomos penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.