Gombás-tejszínes karaj recept
90 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gombás-tejszínes karaj hozzávalói:
60 dkg sertés rövidkaraj,
50 dkg gomba,
2 dl főzőtejszín,
2 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
egy csokor petrezselyem,
2 ek. olívaolaj,
5 dkg vaj (vagy margarin),
patikasó, őrölt színes bors
A Gombás-tejszínes karaj elkészítési módja:
A karajszeleteket enyhén besóztam, aztán az olívaolajon mindkét oldalukat kb. 3-3 perc alatt hirtelen pirosra elősütöttem. Tányérra szedtem és félretettem. A visszamaradt zsiradékhoz adtam a vajat, megpároltam rajta a felaprított vörös- és fokhagymát, valamint a felszeletelt gombát. Amikor a gomba levet engedett, fűszereztem, majd hozzáadtam a felaprított petrezselymet. Kevés vízzel felengedtem és félpuhára pároltam. Ezt követően hozzáöntöttem a tejszínt, felforraltam és beletettem a karajszeleteket. Kis lángon, lefedve addig pároltam amíg a hús meg nem puhult. Tetszőleges körettel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 21. 16:54
A gombás-tejszínes karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.