Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás-tejszínes karaj recept

Gombás-tejszínes karaj recept

Elkészítési idő 90 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Gombás-tejszínes karaj hozzávalói:
60 dkg sertés rövidkaraj,
50 dkg gomba,
2 dl főzőtejszín,
2 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
egy csokor petrezselyem,
2 ek. olívaolaj,
5 dkg vaj (vagy margarin),
patikasó, őrölt színes bors


A Gombás-tejszínes karaj elkészítési módja:
A karajszeleteket enyhén besóztam, aztán az olívaolajon mindkét oldalukat kb. 3-3 perc alatt hirtelen pirosra elősütöttem. Tányérra szedtem és félretettem. A visszamaradt zsiradékhoz adtam a vajat, megpároltam rajta a felaprított vörös- és fokhagymát, valamint a felszeletelt gombát. Amikor a gomba levet engedett, fűszereztem, majd hozzáadtam a felaprított petrezselymet. Kevés vízzel felengedtem és félpuhára pároltam. Ezt követően hozzáöntöttem a tejszínt, felforraltam és beletettem a karajszeleteket. Kis lángon, lefedve addig pároltam amíg a hús meg nem puhult. Tetszőleges körettel tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás-tejszínes karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook