Illatos csirkeleves recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Illatos csirkeleves hozzávalói:
1 db közepes csirke,
3 db közepes sárgarépa,
3 db közepes petrezselyem,
egy kis darab zeller,
fél karalábé,
5-6 kelbimbó (vagy egy szelet kelkáposzta),
1 db vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db szegfűszeg,
10 szem fekete bors,
1 ek. sómentes ételízesítő,
2,5 l víz,
egy csokor petrezselyem,
levestészta
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika
Az Illatos csirkeleves elkészítési módja:
A csirkét "alkatrészeire" szedtem szét. Egy fazékba raktam és félig felöntottem hideg vízzel. Főzni kezdtem és amikor forrt, leszedtem a habját. Utána beletettem a kb. egyenlő nagyságúra felvágott zöldségeket (a kel kivételével), a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket egészben. Beleszórtam a fűszereket és szükség szerint feltöltöttem meleg vízzel. Fedővel félig letakarva addig főztem, amíg a zöldségek meg nem puhultak (kb. 40 perc). A kelkáposztát/kelbimbót ekkor adtam hozzá. Amikor kész lett, a zöldségeket és a húst tányérra szedtem, a levest leszűrtem és vágott petrezselyemmel, kifőtt levestésztával, a hússal és a zöldségekkel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 20. 18:54
Az illatos csirkeleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.