Csirkés egytál recept
75 perc
A Csirkés egytál hozzávalói:
1 db egész csirke
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
10 dkg csiperkegomba
20 dkg kínai kel,
1 db kisebb cukkini
2 ek. étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, 1 ek. lestyán, 1 ek. petrezselyem.
A Csirkés egytál elkészítési módja:
A csirkét megmostam, feldaraboltam. A zöldségeket megtisztítottam, a hagymát finomra, a répát és a cukkinit karikákra, a gombát cikkekre vágtam, a kelt vékonyra csíkoztam. A hagymát forró olajon megfuttattam, rátettem a csirkét, sóztam, és fehéredésig pirítottam. Ráöntöttem, annyi vizet, hogy ellepje, sóztam, borsozzuk, és kíméletesen főztem 40 percig. Hozzáadtam a sárgarépát, a gombát, és tovább főztem 15 percig. Amikor már minden kellően puha lett, hozzáadtam a kelt, a lestyánt és a cukkinit. Sóval, borssal fűszereztem, még 10 percig főztem, majd kifőtt durumtésztával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 6. 17:59
A csirkés egytál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.