Palotai uborkás tyúk recept





Fél db tyúk
2 nagy fej vöröshagyma
1 db nagyobb szál sárgarépa
1 db közepes nagyságú ecetes uborka
1/2 pohár uborkalé
1 dl tejföl
kevés cukor
1 tk. liszt
1 kk. reszelt citromhéj
késhegynyi őrölt koriander
ízlés szerint: só és őrölt bors
A Palotai uborkás tyúk elkészítési módja:
A tyúkhúst megnyúztam, kicsontoztam, majd a húst vékony csíkokra metéltem. A lenyúzott zsíros bőrt apró kockákra vágtam és kisütöttem. Az így nyert zsíron üvegesre fonnyasztottam a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd rádobtam a tisztított és vékonyka hasábokra vagdalt sárgarépát és néhány percig együtt pirítottam. Azután hozzátettem a húscsíkokat. Állandó keverés közben addig sütöttem míg a hús kifehéredett. Azután ráöntöttem az uborkalevet és még 2 dl vizet. Majd fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára pároltam. Hozzáadtam a csíkokra vágott ecetes uborkát, fűszereztem sóval, borssal, citromhéjjal, korianderrel, végül a tejszínnel elkevert liszttel behabartam. Jól kiforraltam és zsemlegombóccal kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 16. 16:52
A palotai uborkás tyúk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.