Káposztás tyúkragu recept
120 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Káposztás tyúkragu hozzávalói:
70 dkg tyúkhús
1 nagy fej vöröshagyma
1 kis fej édes káposzta
2 dl száraz fehér bor
20 dkg főtt füstölt sonka
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg füstölt szalonna
3 ek. étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, fűszerpaprika
A Káposztás tyúkragu elkészítési módja:
A tyúkhúst kicsontoztam és felkockáztam. A megtisztított vöröshagymát az olajon megfonnyasztottam, majd a húskockákat rádobtam. Pár perc pirítás után aláöntöttem kb. 2 dl vizet, fűszereztem és fedő alatt puhára pároltam. Közben a lereszelt káposztát az apróra összevagdalt, kisütött füstölt szalonnával fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára pároltam. Amikor a tyúkhús megpuhult, hozzátettem a káposztát és az apróra vágott főtt sonkát. Ráöntöttem a fehérbort, felforraltam, majd a tejföl, a liszt és 1 dl víz keverékével behabartam az ételt. Jól kiforraltam, végül rászórtam a finomra metélt petrezselyemzöldet és galuskával kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 15. 13:04
A káposztás tyúkragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.