Rakott vajbab recept


1 kg zöldbab
2 ek. étolaj
20 dkg virsli
2 db tojás
1 dl tejföl
6 dkg reszelt sajt
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, petrezselyemlevél
A Rakott vajbab elkészítési módja:
Egy megfelelő nagyságú tűzálló tálat olajjal kikentem. A virsliket karikára vágtam és a felhevített olajban megfuttattam. Hozzátettem a már előzőleg kisebb darabokra vágott és megfőzött zöldbabot, fűszereztem, apróra vágott petrezselyemmel ízesítettem. Beleöntöttem a tűzálló tálba. A tojást külön edényben elkevertem a tejföllel, sóztam, borsoztam és ráöntöttem a babra. Tetejét megszórtam a reszelt sajttal és 180 C fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 12. 14:12
A rakott vajbab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.