Töltött burgonya recept
70 perc
A Töltött burgonya hozzávalói:
4 db nagyobb burgonya
30 dkg brokkoli (lehet mélyhűtött)
2 dl tejföl
1 db tojás
2 dkg zsemlemorzsa
2 ek. étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény
A Töltött burgonya elkészítési módja:
A tisztított burgonyákat lapjában félbevágtam és belsejüket úgy vájtam ki, hogy kb. egy centi vastag faluk maradjon. A kivájt burgonyaforgácsot apróra vágtam. A brokkolihoz adtam a burgonyaforgácsot és megfőztem, lecsepegtettem, villával összetörtem. A tojást, az olajjal habosra felvertem, összekevertem az összetört töltelékkel, a zsemlemorzsával és egy evőkanál tejföllel. Sóval, borssal, köménnyel ízesítettem. A keveréket egyenként a kivájt burgonyákba halmoztam. Tepsibe tettem és a megmaradt tejföllel meglocsoltam, alufóliával lefedtem. A 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig pároltam, végül a fóliát levéve pirosra sütöttem a tetejét.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 11. 11:36
A töltött burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.