Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Töltött burgonya recept

Töltött burgonya recept

Elkészítési idő 70 perc

A Töltött burgonya hozzávalói:
4 db nagyobb burgonya
30 dkg brokkoli (lehet mélyhűtött)
2 dl tejföl
1 db tojás
2 dkg zsemlemorzsa
2 ek. étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény


A Töltött burgonya elkészítési módja:
A tisztított burgonyákat lapjában félbevágtam és belsejüket úgy vájtam ki, hogy kb. egy centi vastag faluk maradjon. A kivájt burgonyaforgácsot apróra vágtam. A brokkolihoz adtam a burgonyaforgácsot és megfőztem, lecsepegtettem, villával összetörtem. A tojást, az olajjal habosra felvertem, összekevertem az összetört töltelékkel, a zsemlemorzsával és egy evőkanál tejföllel. Sóval, borssal, köménnyel ízesítettem. A keveréket egyenként a kivájt burgonyákba halmoztam. Tepsibe tettem és a megmaradt tejföllel meglocsoltam, alufóliával lefedtem. A 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig pároltam, végül a fóliát levéve pirosra sütöttem a tetejét.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A töltött burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook