Feketemágia torta recept
60 perc
A Feketemágia torta hozzávalói:
-Piskótához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
-A krémhez:
4 dl tej
egy csomag punding (Dr. oetker, csoki)
egy tábla katica étbevonó
kis darab teavaj
cukor ízlés szerint
meggylekvár
A Feketemágia torta elkészítési módja:
Elkészítjük a piskótát. A fahéjat, a sütőport, és a szekfűszeget a liszttel elkeverve adjuk a masszához. Közepes tortaformában sütjük, 190C°on, a sütő közepén. Ha megsült, körbevágjuk, kiemeljük a formából. A formát mossuk el, mert még szükség lesz rá. A kihűlt piskóta tetejét (nem szükséges félbevágni) megkenjük meggylekvárral. /Ha nincs meggylekvár: Egy üveg magozott meggyet a levével felteszünk forrni, adhatunk hozzá cukrot, fajéjat, szekfűszeget. Fél óra forrás után botmixerrel turmixoljuk össze. Ezt kenjük a piskótára/ Puding/máz: A tej egy részét felforraljuk, a másik részében elkeverjük a pudingport. Felfőzzük. Míg forró, hozzáadjuk a vajat és a csokoládét. cukrozzuk. Összeállítás A meggylekváros piskótát kínálótálra helyezzük, és körérakjuk a tortaformát. A még meleg pudingot ráöntjük, elsimítjuk. Villával mintát is csinálhatunk bele. Ha kihűlt, hűtőbe rakjuk, vagy fogyasztjuk.
Nem tipikus édes-habos torta.
Inkább a savanykás-kesernyés ízek kedvelőinek ajánlom!
Megjátszható az is, hogy a piskótába egész, magozott meggyeket dobálunk. Ha igy döntesz, akkor tegyél a piskótatésztába egy kis (kb 8dkg) olyasztott margarint, vagy vajat, és még egy evőkanál lisztet!
Jó étvágyat kellemes időtöltést.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miramira77, 2011. szept. 26. 10:32
A feketemágia torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.