Nagymamám tejszínes krumplisalátája recept
A Nagymamám tejszínes krumplisalátája hozzávalói:1kg piros burgonya
0,5kg vöröshagyma (kevesebb lehet, több nem)
2 dl főzőtejszín
egy tojás sárgája
só
bors
ecet
cukor
olaj (napraforgó, oliva)
A Nagymamám tejszínes krumplisalátája elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, hámozzuk, karikázzuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, bőven sózzuk, lefedve minimum fél órát állni hagyjuk, majd átmossuk. Egy tálban rétegezve elhelyezzük: krumli, hagyma, krumpli. A tetején krumli legyen! Sóval, ecettel, cukorral és vízzel saláta-alapot készítünk. Ezt ráöntjük a krumlira. Legalább két órát hagyjuk állni. Tejszínes öntet. Egy tálba tessük egy tojás sárgáját. Borssal és olajjal összekeverjük, lassan hozzácsorgatjuk a tejszínt (az olaj mennyisége függ a tejszíntől: 10%oshoz két, 20%oshoz egy evőkanál) Leöntjük a salátalevet a krumpliról, egy részét megtartjuk. A salátalevet, keverés közben a tejszínhez csorgatjuk. Ezt visszaöntjük a krumplira, és egy éjszakán keresztül állni hagyjuk!
Salátának, vagy köretnek, esetleg önmagában is jó.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Miramira77, 2011. dec. 3. 05:48
A nagymamám tejszínes krumplisalátája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.