Burgonyás gombóc lekvárral recept
A Burgonyás gombóc lekvárral hozzávalói:50 dkg héjában sült burgonya
2 evőkanál liszt
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 tojás
20 dkg lekvár
olaj a sütéshez
kevés porcukor
só
A Burgonyás gombóc lekvárral elkészítési módja:
A héjában sült burgonyát megtisztítjuk, hidegen áttörjük vagy lereszeljük, és a felvert tojással, a vajjal és kevés sóval elkeverjük. Lisztezett deszkán hengert formálunk belőle, darabokra vágjuk, gombócokat készítünk, közepükre mélyedést nyomunk, a mélyedésbe lekvárt teszünk. Serpenyőben, forró olajban sütjük ki a burgonyás gombócokat. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 26. 19:54
A burgonyás gombóc lekvárral elkészítési módja és hozzávalói.