Töltött pulykarolád gyümölcsökkel recept
A Töltött pulykarolád gyümölcsökkel hozzávalói:50 dkg pulykamell
1 db tojás
gyömbér
5 dkg vaj
só
törött bors
1 dl olaj
5 dkg aszalt barack
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt szilva
5 dkg narancshéj
5 dkg dió
1/2 dl konyak
10 dkg sült alma
1 db narancs
A körethez:
20 dkg diós barnarizs
A Töltött pulykarolád gyümölcsökkel elkészítési módja:
A pulykamellet nyitott szeleteléssel felvágjuk, s megklopfoljuk. Borsozzuk, sózzuk. A töltelékhez az aszalt barackot és szilvát megmossuk, felvágjuk kisebb kockára. A hús egy részét ledaráljuk. Hozzákeverjük az áztatott zsemlét, a mazsolát, az aszalt gyümölcsöket, a durvára vágott diót, a felütött tojást, sót és ételízesítőt. Jól összedolgozzuk, s betöltjük a szeletekbe. A hússzelet két szélét behajtjuk, s feltekerjük. Alufóliába szorosan betekerjük, s felhevített olívaolajban megsütjük (süthetjük sütőben is). A barnarizs úgy főzzük, mint a tésztát. 30-35 perc főzési időt igényel. Ha megpuhult, leszűrjük, s dióval összekeverjük. Kivajazott formába betöltjük, így formázzuk tálaláshoz. Köretként sült almát és narancskarikát kínálunk még mellé, melyet vajban sütünk meg. A rizst a tálra borítjuk. Felrakjuk a sült gyümölcskarikákat. A húst kicsomagoljuk a fóliából, rézsútosan felvágjuk, és a köret mellé helyezzük. Mentalevéllel, friss fűszerekkel megdíszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 25. 19:52
A töltött pulykarolád gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.