Pite sütőtökkel recept
A Pite sütőtökkel hozzávalói:A tésztához:
6 púpozott evőkanál liszt
15 dkg ráma sütőmargarin
csipet só
4-5 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
1 tök megsülve
fahéj
gyömbér
2 tojássárgája
csipet só
cukor
1 csomag vaníliás cukor
mazsola
reszelt narancshéj
2 dl tejszín
A Pite sütőtökkel elkészítési módja:
Egy sütnivaló tököt feldarabolunk, a magokat kanállal eltávolítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, közepes lángon készre sütjük. Ha megsült, egy tálba kanalazzuk, teljesen kihűtjük. Amíg a tök hűl, elkészítjük a pitetésztát: a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk apránként a vizet, és jól összegyúrjuk (lehet, hogy nem kell az összes víz, ez a liszttől függ). 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. A kihűlt tököt ízesítjük fahéjjal, kevés gyömbérrel, csipet sóval, ízlés szerint cukorral, reszelt narancshéjjal, mazsolával, a tojássárgával, és jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is a masszához keverjük. A tésztát kivenni a hűtőből, kinyújtjuk, majd a formába helyezzük úgy hogy a szélét is befedje. Az alját villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk a tölteléket. Közepes hőmérsékletű sütőben kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tejszínhabbal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. ápr. 11. 07:35
A pite sütőtökkel elkészítési módja és hozzávalói.