Dauphine burgonya recept
25 perc
A Dauphine burgonya hozzávalói:
- 70 dkg burgonya
- 1 fej karikázott lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt karaván sajt
- 3 dl tejszín
- 1 dkg vaj
- só, bors
- sonka vagy császárhús
A Dauphine burgonya elkészítési módja:
kivajazunk egy LAPOS tűzálló tálat. Bele egy sor krumpli, só, bors, lilahagyma, sajt, császárhús. Ugyanezt ismételjünk, a tetején krumplival fejezzük be. reszelt sajttal megszórjuk, ráöntjük a tejszínt. Előmelegített sütőben 1 órát sütjük.
20-25 perc alatt össze lehet dobni és mehet a sütőbe 60 percre 5-6-os fokozaton.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: megryan, 2008. nov. 25. 22:07
A dauphine burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.