Zab-koch recept
A Zab-koch hozzávalói:25 dkg zabpehely
1 l tej
1 csomag vaniliás puding
édesítő ízlés szerint
2 tojás
kb 80 dkg alma attól függ ki mennyire szereti,de el is hagyható
A Zab-koch elkészítési módja:
A tejből félreteszek egy picit,ezzel keverem majd ki a pudingport.A többi tejben megfőzöm a zabpelyhet,majd belekeverem az édesítővel és a félretett tejjel kikevert pudingport főzöm még egy picit,félre húzom belekeverem a 2 tojás sárgáját és a 2 tojás felvert habját.Tűzálló tálat kikenek pici margarinnal vagy ecsettel olivaolajjal,beleöntöm a massza felét réteszem az édesítővel elkevert fahéjas almát,erre a maradék masszát,megsütöm halványbarna legyen a teteje.Kompóttal meggyöntettel tálalom,de lehet friss gyümölccsel is. Jó étvágyat...
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bebozi, 2011. nov. 27. 00:19
A zab-koch elkészítési módja és hozzávalói.