Vöröslencsés szendvicsalap recept

A Vöröslencsés szendvicsalap hozzávalói:
80 gramm vöröslencse
160 gramm hidegvíz
1 gerezd fokhagyma
kevés só

A kép illusztráció
A Vöröslencsés szendvicsalap elkészítési módja:
A vöröslencsét több órára ( akár egy éjszakára is lehet) beáztatom. Áztatás után adok hozzá sót, fokhagymát. Majd az egészet egy turmixgéppel teljesen simává turmixolom. Kiolajozott serpenyőben lapokat sütök belőle.
Ha nagyon híg, akkor lehet kevés zabpehelylisztet, vagy csicseriborsólisztet adni hozzá. Melegen formázható, kihűlve törik.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Maradj_egészséges!, tegnap 08:54
A vöröslencsés szendvicsalap elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.