Vöröslencse krémleves recept
A Vöröslencse krémleves hozzávalói:25 dkg vöröslencse
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 liter víz
só
bors
1csípet őrölt kömény
petrezselyem
pirított kenyérkockák
A Vöröslencse krémleves elkészítési módja:
A megtisztított, kockára vágott hagymát és fokhagymát a felhevített vaj és olaj keverékén, közepes lángon megpároljuk, hozzáadjuk a köményt. Ráöntjük a vöröslencsét, átkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, 15 perc alatt készre főzzük. A levest bormixerrel simára keverjük, friss petrezselyemmel és kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. febr. 3. 10:55
A vöröslencse krémleves elkészítési módja és hozzávalói.