Édesburgonya-krémleves sajtchipsszel recept
Az Édesburgonya-krémleves sajtchipsszel hozzávalói:1 kg édesburgonya
2 sárgarépa
1 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
8 dl zöldség alaplé
3 dl tejszín
sajt,
olívaolaj,
só
Az Édesburgonya-krémleves sajtchipsszel elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy fazékban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk az édesburgonyát és a répát, megsózzuk, folyamatos keverés mellett kicsit átsütögetjük. Felöntjük a zöldséget az alaplével, közepesre mérsékeljük alatta a lángot. Ha már megpuhultak a zöldségek, belekeverjük a tejszínt a levesbe, amint újra felforrt, rögtön levesszük a levest a tűzről. Botmixerrel simára turmixoljuk. Serpenyőbe vagy palacsintasütőbe cseppentünk egy-két csepp olajat, rádobunk egy marék reszelt sajtot, és közepes lángon addig sütjük, amíg aranybarnára sül az alsó fele. Megfordítjuk, megsütjük a másik oldalát is, közben konyhai papírtörlővel folyamatosan leitatjuk róla a kisülő zsírt. Még melegen feldaraboljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. febr. 1. 22:32
Az Édesburgonya-krémleves sajtchipsszel elkészítési módja és hozzávalói.