Vadászmártás recept
A Vadászmártás hozzávalói:25 dkg gomba,
1 közepes hagyma,
1 sárgarépa,
2 gerezd fokhagyma,
6 dkg húsos szalonna,
fél liter zöldségleves,
1,5 dl vörösbor,
1-2 evőkanál konyak,
1,5 dl tejszín,
1 evőkanál paradicsompüré,
só,
bors.
A Vadászmártás elkészítési módja:
A gombát megtisztítom és szeletekre vágom, a szalonnát, a répát, a hagymát és a fokhagymát felkockázom. A szalonnakockákat kiolvasztom és a felkockázottakat addig, párolom benne, míg a hagyma üveges nem lesz. Belekeverem a paradicsompürét, és kicsit megpirítom. A borral felöntöm, tovább párolom és kissé lepirítom. Zöldséglevessel öntöm fel, majd a felére befőzöm és belekeverem a tejszínt. Sóval, borssal és konyakkal ízesítem.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jan. 25. 21:16
A vadászmártás elkészítési módja és hozzávalói.