Juhsajttal töltött paprika recept
A Juhsajttal töltött paprika hozzávalói:4 nagy piros paprika,
20 dkg Feta sajt,
2 db tojás,
1 csomó petrezselyem zöld,
fekete bors,
6 evőkanál olíva olaj,
2 evőkanál borecet.
A Juhsajttal töltött paprika elkészítési módja:
A paprikákat megmosom és egy hosszanti vágással egyik oldalon, megnyitom őket. A paprikákat óvatosan kimagozom és kiöblítem. Sós vizet forralok és a paprikákat 10 percig előfőzöm, hideg vízzel leöblítem és lebőrözöm. Konyhai törlőpapírral leitatom a nedvességét. A fetát egy tálban villával összenyomkodom, belekeverek két felvert tojást. A petrezselyem zöldet megmosom, szárazra rázom, apróra vágom és a felét egy csipetnyi borssal a sajthoz keverem. Ezzel töltöm meg a paprikákat. Egy serpenyőben olíva olajt közepes hőfokra hevítek és a paprikákat abban forgatva tíz percig sütöm. A paprikákat lecsepegtetem, egy tányérra helyezem, meglocsolom az ecetel és megszórom a maradék petrezselyem zölddel. Kenyérrel és borral tálalom.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jan. 23. 21:14
A juhsajttal töltött paprika elkészítési módja és hozzávalói.